úterý 6. září 2016

ROZHOVORY (nejen) O KOUPALIŠTI - Ondřej Novák

Rozhovor s Ondřejem Novákem, úvalským hudebníkem, sbormistrem a  členem úvalského pěveckého sboru Christi, který bude vystupovat 24.9. na happeningovém odpoledni „Babí léto na úvalském koupališti


Úvaláci Vás znají jako člena úvalského sboru Christi. Určitě Vás zaregistrovali jako sólistu, který zpíval basový part v loňském provedení Rybovy České mše vánoční. Navíc Váš bratr již několikátý rok Rybovu mši v Úvalech diriguje. Jste tedy z hudební rodiny?

 Myslím, že se dá říct, že ano. Všichni v mé rodině hrají na nějaký hudební nástroj nebo zpívají. Někdo hrál v dětství a dnes se hudbě věnuje jako nadšený táborový pěvec, či hudebník, někdo u muzicírování zůstal dodnes jako aktivní amatérský muzikant.

Jaké je Vaše hlavní hudební zaměření?

Muzika, je všeobecně v mém životě jedna z nejdůležitějších aktivit, bez které bych zcela upřímně asi umřel. Dnes se věnuji mým dvěma kapelám, Univers – kapela hrající převzaté skladby při různých příležitostech, Dixieriders – hraje klasický dixieland a swing 30.- 40. let. Dále je to sbormistrování v ženském pěveckém sboru Smetana Kladno a v neposlední řadě pak zpěv v Kühnově smíšeném pěveckém sboru.

A teď Vám s dovolením položím několik otázek týkajících se především koupaliště a plavání. 

Plavete rád? A kde nejraději? 

Plavat samozřejmě umím, nicméně nemám k plavání nějaký zásadní vztah. Plavání, které mi činí největší radost, je plavání v řece nebo na přehradách.

Umíte plavat v životě?
Když se zpětně podívám na svůj dosavadní život, tak bych řekl, že ano.

Skáčete do všeho rovnýma nohama? 
S přihlédnutím k tomu, že jsem muzikant, rozhodně ano :)

Jakou máte nejstarší vzpomínku spojenou s úvalským koupalištěm?
Na úvalském koupališti jsem byl poprvé někdy v roce 2003/4.

Kdo Vás na koupaliště přivedl? 
Moje manželka.

Vzpomenete si, co Vás na koupaliště nejvíce lákalo? 
Kamarádi, kteří tam s námi tenkrát jezdili, velmi příjemné prostředí dané tím, kde se koupaliště nachází.

Máte snad s úvalským koupalištěm spojený nějaký „velký“ zážitek nebo historku? 
Vzhledem k tomu, že jsem na koupaliště začal jezdit v době, kdy byl vztah s mojí manželkou v začátcích, tak mám nejrůznějších zážitků spojených s úvalským koupalištěm myslím dostatek :)   Další vzpomínky, které mne budou provázet rozhodně celý život, jsou spojeny s tím, že obě moje dcery zde poprvé přišly do kontaktu s „velkou vodou“.  Trávili jsme s nimi na  koupališti poměrně hodně času.

Má podle Vás koupaliště v době vlastních bazénů na zahradách vůbec nějaký smysl? 
Pokud ano, proč? 
Rozhodně má! Je fakt, že domácí bazény jsou dnes velmi rozšířená věc, která je skoro u každého domu. Vnímám je ale jako něco pro zpříjemnění parných dnů, nebo zábavu pro děti. Koupaliště je něco jiného. Lidé se zde potkávali, povídali si spolu, sportovali, společně se bavili. Atmosféra, jak jsem zmínil výše, kvůli umístění koupaliště je ojedinělá a každý si zde mohl najít, tak říkajíc to jeho.

Děkuji a těšíme se na shledanou 24. září na happeningu na koupališti.

Za aktivitu ZACHRAŇME KOUPALIŠTĚ se ptala Zdeňka Havránková.

Žádné komentáře:

Okomentovat