pátek 16. září 2016

Víte co se událo před ohňostrojem na náměstí Arnošta z Pardubic?


V rámci úvalského posvícení proběhla akce na podporu zachování a obnovy koupaliště. Za neobvykle krásného počasí, ideálního spíše pro návštěvu plaveckého bazénu, skupina aktivistů občanské aktivity ZACHRAŇME KOUPALIŠTĚ oslovovala návštěvníky posvícení a informovala kolemjdoucí občany o chystaném referendu o koupališti. Na otázku, zda o referendu vědí, zda se referenda zúčastní a zda jsou pro zachování a obnovu koupaliště odpovědělo odhadem 90% dotázaných  ANO.
Velice potěšujícím zjištěním byl zájem mladých lidí, a to i těch náctiletých. Sympatické bylo, že sami se ptali na okolnosti okolo referenda, na příčiny současného stavu i na to, jaké jsou varianty rekonstrukce a využití koupaliště.

Naprostá většina dotázaných měla jednu společnou otázku - proč nebyla provedena včasná údržba a nebyly provedeny nezbytné opravy areálu a jeho vybavení a proč bylo přikročeno tak překotně k likvidaci stávajícího vybavení areálu, když nebyly zajištěny prostředky na jeho obnovu.

S velice vstřícnou a solidární reakcí jsme se setkali i u občanů z okolních obcí. Chtěli podpořit zachování koupaliště a projevovali zájem o to, co by mohli pro jeho zachování udělat. Téměř všichni vyslovili politování nad současným stavem tohoto areálu. Někteří souhlasili s nápadem, že by se okolní obce mohly na obnově koupaliště finančně podílet.

Děkujeme všem občanům, kteří s námi chvilku postáli a prohodili pár slov. 

Za občanskou aktivitu ZACHRAŇME KOUPALIŠTĚ Jaroslav Rydlo

Žádné komentáře:

Okomentovat