úterý 20. září 2016

ROZHOVORY (nejen) O KOUPALIŠTI - Ondřej Teplý

Rozhovor s Ondřejem Teplým, úvalským rodákem, sportovcem, který má v plánu přeplavat Kanál La Manche.

Vím, že jste poskytl v zářijovém čísle Života Úval obsáhlý rozhovor, který se týká vašich plánů a v podstatě zodpověděl na všechny otázky, které vám chtěl Tým Zachraňme koupaliště položit. Pro zájemce na našich webových stránkách tedy vlastně zopakuji a doplním o úvalské téma.

Jakému sportu se vlastně nejvíce věnujete?
Hlavním sportem je pro mě dlouhý triatlon (plavání, kolo a běh). Celoživotní doslova srdeční záležitostí byla házená, kterou již nehraji. Doplňkově ještě provozuji, převážně s rodinou, řadu dalších aktivit. V zimě nejraději běžky. Sport je pro mě životní styl.

Plavete asi často, kde?
V poslední době plavu téměř každý den. Vedle kola a běhu je to stále má nejslabší disciplína, takže na ní poctivě pracuji. Jezdím na organizované tréninky do bazénu v Hostivaři. Mám také rád venkovní čisté vody. V naší lokalitě je to ale problém, jsou daleko.

Plavání se od malička věnuje i dcera Magdaléna. Plave, podobně jako několik dalších úvalských dětí, za oddíl v Kolíně. Trénují 3x týdně, o víkendech mají často závody.

Jakou máte vzpomínku spojenou s úvalským koupalištěm?
V mládí jsem tam chodil o školních prázdninách za zábavou. V posledních letech jsem na koupališti navečer trénoval. Nejraději když bylo ošklivě, protože tam nikdo nebyl. Koupadlo nabízelo ještě řadu dalšího vyžití, hlavně pro děti a mládež. Mnozí se zde naučili plavat, skákat do vody, hrát plážový volejbal…

Má koupaliště v době vlastních bazénů vůbec smysl?
Jednoznačně má. Nemusí se tam jen sportovat. Odpočinek je v naší uhnané době veledůležitý. S vlastním bazénem je nákladná práce. Jednodušší je někam vyrazit, ideálně s přáteli, aby bylo veselo.
Při referendu budu hlasovat pro nákladnou celkovou rekonstrukci.

O veselé historky ve vašem pestrém sportovním životě jistě nebyla nouze, jsou však i dramatické?
Jistě, počítám s nimi i při pokusu o překonání velké výzvy – Kanálu La Manche. Nejen 50 km, příliv, odliv, stovka nevyzpytatelných mořských proudů, vlny, lodní doprava – začínám s otužováním a tréninkem. Přeplaval bych rád na první pokus a to za 3 až 4 roky.

Děkuji za rozhovor. Moc rád podpořím dobrou věc

Ptala se Alena Janurová

Žádné komentáře:

Okomentovat