pondělí 15. května 2017

CESTOU MÁJOVÉHO PŘEKVAPENÍ

CESTOU MÁJOVÉHO PŘEKVAPENÍ

Na odpoledne 13. května připravila občanská aktivita Zachraňme koupaliště rodinnou poznávací procházku od koupaliště  na  Stonehenge.  Malí i velcí se na cestě za májovým překvapením dozvěděli něco nového. Mnozí dokonce poznamenali, že touto částí Úval procházejí poprvé.


Na 6 stanovištích byly pro děti a pro jejich doprovod připraveny různé úkoly a kvízy, které měly společné téma: příroda. Na stanovišti věnovaném vodě děti rýžovaly zlato a hledaly diamanty, rodinné týmy odpovídaly na záludné otázky týkající se vody, vyzkoušely své znalosti v různých kvízech a zpívaly písničky o vodě. Mimochodem: uměli byste vyjmenovat všechny úvalské rybníky?


Díky ochotě Technických služeb Úvaly a především pana Kolaříka, si zájemci mohli prohlédnout městskou čističku odpadních vod a vidět v praxi, jak se voda čistí. Na dalších stanovištích účastníci hledali nesmysly na obrázcích koupaliště, u vyhlídky na Úvaly soutěžili ve znalostech úvalského místopisu, v lese na ně čekala krásná paní muchomůrka a dědeček hříbeček s úkolem najít co nejvíce hub, určovala se zvířata a jejich stopy, květiny, houby.  Děti si mohly zahrát na mravence a postavit mraveniště, zarecitovat básničku Polámal se mraveneček od úvalského spisovatele Josefa Kožíška. Na Stonehenge čekalo na účastníky akce překvapení v podobě kouzelného  stromu „lízátkovníku“, který za lízátko děti ozdobily vysoutěženými   pentličkami a zavěsily na něj kartičku se svým přáním. A byla to přání různá, od samých jedniček na vysvědčení a hraček, až po přání, aby se lidi měli rádi a také aby už brzy bylo koupaliště a mohly si tam jít zaplavat.

Musíme doufat, že se dětem všechna jejich přání splní.

Za občanskou aktivitu Zachraňme koupaliště Zdeňka Havránková a Jana Kytlicová





Žádné komentáře:

Okomentovat