středa 29. září 2021

Babí léto 2021 na úvalském koupališti aneb rozmarné sousedské odpoledne


Sobota 25. září byla plně „babí“. Počasí ukázalo, že pranostiky nelžou, že babí léto je poměrně stabilní úkaz na konci září a spolek Zachraňme koupaliště v této době už po třetí zorganizoval na koupališti akci s názvem Babí léto.

První Babí léto v roce 2016 mělo přilákat lidi na koupaliště, aby věděli, o čem budou v říjnu v referendu hlasovat. A to se podařilo více než skvěle. Od roku 2019 se Babí léto koná na zrekonstruovaném koupališti (tedy hlavně co se technologií týče) pro pohodu a radost ze setkávání. Je to „sousedská“ akce, čili akce příjemně rodinná, kde se lidé vzájemně pobaví, připraví si sami různé hry a zábavu pro děti i dospělé, popovídají si.

Pro navození příjemné atmosféry se osvědčila kapela Děsband, která hrála s plným nasazením celé odpoledne příjemnou džezově-swingovou muziku. Také sluníčko dělalo, co mohlo, aby si všichni vychutnali poslední okamžiky léta. Není divu, že jste celé odpoledne mohli potkávat lidi s úsměvem na rtech a děti s pomalovanými obličeji.

A tak se na koupališti jógovalo, hrál pinčes, skákal panák, hrála školka s míčem a se švihadlem, zkoušel hula hop, někdo skákal v pytli, zkusil chodit na chůdách, skládal z papíru lodičky a práskačky, přebíral, drhal, chytal rybičky a přenášel do bazénku, přetahoval se lanem s kamarádem, diskutoval o sportovišti na koupališti, participativním rozpočtu, zaplaval si 100 metrů s „otužilci“, zazpíval či zatancoval si při hudbě, dal si klobásku v občerstvení, nalepil si zvířátko na obraz ZOO na koupališti, namaloval kamínek pro sebe nebo pro Třešňového skřítka, podíval se na létající a plavající modely Modelářského klubu, obdivoval zdatného plavčíka při demonstraci záchrany utonulého, obejmul s ostatními koupaliště. No a na úplný závěr vydařené akce jsme slavnostně zlatým klíčem a za doprovodu vlastních veršů zamkli koupaliště.

Milé koupaliště, přejeme Ti, ať sloužíš k užitku a radosti co nejvíce lidem a ať Ti město dobuduje moderní a vybavené zázemí a sportoviště, které bude sloužit nejen během letní sezóny. Zasloužíš si to. Jsi krásné, i když je ti letos 80 let.

Spolek Zachraňme koupaliště


























Žádné komentáře:

Okomentovat