pondělí 19. října 2020

KALENDÁRIUM 48

Koupaliště Úvaly
KALENDÁRIUM
aneb Co se stalo čtyřicátý osmý měsíc po referendu
(13. 9. 2020 – 13. 10. 2020)


22. 9. Koupaliště: bylo letos naposledy otevřeno pro veřejnost.

24. 9. Zasedání zastupitelů: schváleno rozpočtové opatření RO 3, představen pověřený ředitel TSÚ, nebyla schválena výstavba OC Pražská, nebyl schválen prodej pozemků pro Natrix, nebyl schválen prodej č. 105, atd. Opět pan starosta použil v diskusi neférový argument, že nemohou opravovat komunikace, když obnovovali koupaliště.

26. 9. Babí léto a uzamčení koupaliště: akce Babí léto byla letos zrušena kvůli koronaviru a kvůli počasí. Ale ceremoniál uzamknutí koupaliště zlatým klíčem a plavba otužilců se za chladného počasí a deště uskutečnila díky odvážným a příznivcům koupaliště.

2.-3. 10.Volby do krajského zastupitelstva. Vítězná koalice STAN, ODS, Piráti a Spojenci pro Středočeský kraj nahradila ve Středočeském kraji koalici v čele s ANO. Do zastupitelstva se dostal za STAN z 9. místa Petr Borecký, který zřejmě zasedne i do rady kraje a bude mít na starosti veřejnou dopravu. V Úvalech se voleb zúčastnilo rekordních 50% voličů.

5. 10. ŽÚ: v článku Jaké bylo léto v Úvalech místostarosta Polák hodnotil práci provozovatele koupaliště jako výbornou a že bude třeba se dohodnout, jak vylepšit koupaliště do příští sezóny. Poukazuje ale na to, že návštěvníci kradli nejen toaletní papír, ale i štětky a záchodová prkénka. V příspěvcích čtenářů pan Havel upozorňuje na příkladu dopravní komise, že informace o jednání komisí města jsou pro občany nedostatečně a opožděně dostupné.

5. 10. Vyhlášení nouzového stavu v ČR z důvodu zhoršení epidemické situace v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2 na 30 dní.

8. 10. Třešně na Vinici: provedli jsme opatření proti hlodavcům, kteří napadli kořeny námi vysázených třešní.

12. 10. RM: poslední zápis zveřejněný na stránkách města je z Rady města z 31.8.


Žádné komentáře:

Okomentovat