čtvrtek 31. října 2019

POZVÁNKA NA SOBOTNÍ SÁZENÍ TŘEŠNÍ

Milí přátelé a skřítci,

Zveme Vás srdečně na unikátní událost - na sázení stromků, které se koná tuto sobotu 2. listopadu 2019 od 10 hodin.
Projekt získal grant Nadace Partnerství. Souhlas s výsadbou udělila rada města Úvaly.

Program:
10 hod  sejdeme se u „závory“ při ústí polní cesty vedoucí k rozhledně Vinice (souřadnice 50.0789314N, 14.7411728E).
Příjezd autem vzhledem k uzávěře ulice 5. května, je možný pouze od Tlustovous anebo od Tuklat přes asfaltovou cestu vedoucí kolem asi 2 domků v polích (je označena jako obytná zóna). Vzhledem k tomu, že je období Dušiček, bude asi parkoviště u hřbitova obsazené a parkování u ústí polní cesty bude možné jen pro několik málo aut. Každopádně musí zůstat zachován průjezd na polní cestu, protože tudy budeme převážet stromky a vodu.
Zde se rozdělíme na skupiny – jedna skupina půjde směrem k rozhledně na místo, kde budeme sázet stromy a připraví stanoviště.
Na místo složíme kůly ke stromům. Druhá skupina pomůže nakládat stromky a materiál, který převeze s pomocí aut a přívěsu. Cisternu naplníme vodou – dohodnuto se správcem hřbitova – a převezeme na místo sázení.
Jámy pro stromy prolijeme vodou (doporučujeme vzít si konev s sebou). Připravíme zeminu na sázení stromů.
Zatlučeme kůly,  Zasadíme stromky, obalíme proti okusu, přivážeme ke kůlům a znovu zalijeme. Obaly a vázací materiál máme.
Na závěr zatlučeme tyče s cedulkou s informací, že stromy sázeli Třešňoví skřítci.
Je toho docela dost, tak trénujte svaly.

Něco na posilněnou:
V průběhu celé akce může být dobrovolníky připraven a zajištěn catering, z toho co přinesete do placu. I skřítkové potřebují nabrat sílu a tudíž něco dobrého smlsnout. Pití si přineste svoje.
Počasí:
Zatím je hlášen na sobotu déšť. Což mají stromy rády. A co mají rády stromy, to mají rádi i jejich skřítci. Nezapomeňte na vhodné oblečení, aby nás počasí nezaskočilo a ty krásné třešně byly už konečně v zemi.
Co s sebou:
Vemte si pracovní rukavice, lopatu, případně i rýč, a hrábě na práci se zeminou a konev, popř. nůžky na stříhání úvazu. Praktická rada: nářadí si radši označte. A ti hraví si mohou vzít na sebe něco skřítkovského.

A budeme také akci dokumentovat a pokusíme si to užít v tom nejlepším, aby stromečky dostaly do vínku šťastné skřítky.

Prosíme proto všechny, kdo přijdete v sobotu sázet a ještě jste se nenahlásili, abyste se ozvali nejpozději do pátku 1. 11. do 18 hod na mailovou adresu: zachranme@uvalskekoupaliste.cz.

Těšíme se na Vás,

Zachraňme koupaliště, z. s.

Žádné komentáře:

Okomentovat