čtvrtek 12. dubna 2018

UKLIDILI JSME STEZKU KE KOUPALIŠTI


Vloni jsme si mákli při srovnání cesty kolem koupaliště, protože jsme chtěli, aby byla lépe průchozí. To se podařilo. Letos jsme nic podobného neplánovali. Dostali jsme ale upozornění, že někdo vandalsky odstranil zábradlí z lana na lávce, která spojuje cestu kolem čističky na koupaliště a Stonehenge a kterou postavili nadšenci na vlastní náklady před 2 lety. Víme, že lávka je hojně využívaná. Bez lana by hrozilo nebezpečí pádu do znečištěné Výmoly.

Narychlo jsme se proto dohodli s několika členy aktivity Zachraňme koupaliště a zorganizovali jsme opravu lávky a úklid stezky od Stonehenge ke koupališti (na této stezce jsme loni uspořádali akci pro děti a jejich rodiče nazvanou Cesta májového překvapení).


Lávka je tedy opět bezpečná a stezka je očištěná od odpadu. Město nám vyšlo vstříc a přislíbilo zajistit odvoz pytlů.


Nepříjemný zážitek nám připravil neskutečný nepořádek u vybydlené chatky v lese na svahu pár metrů od Stonehenge. Na úklid by naše pytle nestačily! Slyšeli jsme, že na nepořádek bylo město upozorňováno občany již v minulosti. Tuto skutečnost jsme nahlásili 9. dubna starostovi panu Boreckému a tajemnici města paní Tesařové s žádostí o zajištění nápravy.


Na konci jsme odevzdali naplněné pytle. Bylo krásné slunečné počasí, takže jsme si společně skvěle „zapiknikovali“ a probrali aktuální stav kolem obnovy koupaliště.

Z posledních zpráv od vedení města bohužel vyplývá, že KOUPALIŠTĚ LETOS NEBUDE. Ale to už je jiná kapitola….

občanská aktivita Zachraňme koupaliště


Žádné komentáře:

Okomentovat