neděle 28. listopadu 2021

VÁNOCE PRO CHLUPÁČE 2021

 Adventní trh a rozsvícení vánočního stromku se staly tradičně časem, kdy se Zachraňme koupaliště zapojuje do charity pro opuštěné pejsky a kočičky, a to již od roku 2017. Vloni to kvůli epidemii covidu nešlo. Letos jsme se těšili, mnoho dobrovolníků se zapojilo do přípravy, napeklo perníčky pro perníkovou dílničku, aby děti měly co zdobit. Spojili jsme se opět s Projektem Hope, z.s., který pomáhá opuštěným zvířátkům, a z mnohých příběhů vybrali jeden, který jsme dali na náš letáček.

Ale … člověk míní, covid mění. A tak necelé 2 dny před termínem byl z důvodu nařízení vlády adventní trh zrušen. Zklamání velmi rychle vystřídalo odhodlání chlupáčům pomoci. Vždyť už některé útulky kvůli rostoucím nákladům (zejména energií), musí svoji činnost utlumovat, či se zavírají zcela. Město nám vyšlo vstříc.

Vzali jsme krabice s napečenými perníčky, nakoupili sáčky a během odpoledne a večera se proměnili v „malérečky“ perníčků.  No vlastně, do malování perníčků se zapojil i 1 muž. Padaly sice výroky: „vždyť já jsem to nikdy nedělala“, „já na to bez brýlí nevidím“, ale to byla jenom taková povzdechnutí. Perníků byla velká hromada a času málo. Nazdobili jsme perníčky a nasáčkovali, abychom splnili podmínky k účasti na náměstí.

V sobotu 27. 11. jsme rozložili svoje stanoviště před železářstvím paní Jedličkové.  Nebyli jsme sami, vedle nás rozložil své stanoviště s překrásnými vánočními věnci a doplňky Dolce Gang. Kromě perníčků, jsme nabídli i 2 překrásné perníkové chaloupky a malované kamínky. Co kamínek, to umělecké dílo!

Byli jsme překvapeni zájmem lidí pomoci. To jsme opravdu nečekali! Kromě 3 perníčků všechny putovaly k dobrým lidem, kteří přispěli na pejsky a kočičky. Velký zájem byl o kamínky, kde převažoval zájem o ty s kočičkami. A některé kamínky a perníčky prý poputují jako dárek do Belgie a Austrálie. Krásná srdečná atmosféra během chladného sobotního dopoledne. A hřejivý pocit naplnění. Tak by se to dalo vyjádřit nejlépe.

Moc děkujeme všem. Potřeby pro chlupáče a vybraná částka v plné výši poputuje Projektu Hope. Ty perníčky, které jsme nestačili nazdobit, nazdobíme a pravděpodobně příští sobotu, pokud to podmínky epidemie dovolí, bychom opět nabídli k charitativnímu účelu. A zraje v nás také odhodlání, příští rok zlepšit své dovednosti ve zdobení perníčků. Už máme předjednanou odbornou výuku.

Krásný adventní čas. Pomáhat má smysl.

Spolek Zachraňme koupaliště

















Žádné komentáře:

Okomentovat