čtvrtek 19. března 2020

KALENDÁRIUM 41

Koupaliště Úvaly
KALENDÁRIUM
aneb Co se stalo čtyřicátý první měsíc po referendu
(13. 02. 2020 – 13. 3. 2020)


25. 2. Cyklostezka kolem koupaliště: odvolání proti územnímu rozhodnutí o umístění stavby cyklostezky kolem koupaliště podal majitel dotčených pozemků pan Rábel 22. 11. 2019.

25. 2. Výběrové řízení na provozovatele areálu koupaliště: spolek ZK nebyl zastoupen, předali jsme ale členu výběrové komise připomínky a doporučení (např. povinnost umožnit návštěvníkům třídit odpady, město by mělo „ohlídat“, aby koupaliště sloužilo řádně veřejnosti, aj.).

26. 2. Proč není „koupaliště“ samostatnou kapitolou v rozpočtu? Došla informace z OID ohledně nákladů na koupaliště (odpověď na dotaz na VZZM 9. 12. 2019): „kapitola 3412 položka 5164 (nájemné) ve věci částky 12.000 Kč. Jak je uvedeno v rozpočtu, kapitola 3412 není pouze koupaliště, ale jedná se o sportovní zařízení. Částka 12.156 Kč se musí hradit na základě pachtovní smlouvy s Lesy České republiky, s.p. ve věci pozemků u fotbalového hřiště. Zbylá částka na této kapitole je pro případný pronájem přilehlých pozemků, zejména za účelem parkování.“ Nebylo by praktičtější vyčlenit „KOUPALIŠTĚ“ jako samostatnou kapitolu v rozpočtu (jako třeba Park Úvaly Vinice-investice v řádu 2 mil Kč) a ne ho vést v kapitole společně s dalšími sportovními zařízeními? Odpadly by podobné dotazy, na které se odpověď musí pracně a dlouho zjišťovat. Jde přeci jenom o investici přes 40 mil, která navíc bude provozovaná pod koncesionářskou smlouvou soukromou firmou.

27. 2. VZZM: Pan Polák informoval o koncesním řízení na provozování koupaliště do roku 2029. Přihlásil se jeden uchazeč a ten splnil požadavky zadání. Po úplném doložení všech povolení k provozování této činnosti s ním bude podepsána smlouva a zveřejněno jméno.
Dále byla schválena kromě jiného rozpočtová opatření 5/2019 (příjmy a výdaje 227 mil Kč) a 1/2020 (175 mil Kč), koupě pozemku na autobusovou točnu v ulici Klánovická za 2,5 mil Kč.
Starosta informoval o zakoupení pozemku parkoviště u nádraží od ČD (smlouva podepsána, zaplaceno 5,8 mil Kč), zahájení územního řízení na stavbu svazkové školy, o osobním jednání s předsedou vlády Babišem o dotacích na školky (dotace nejsou podle návrhu určeny obcím nad 3 tisíce obyvatel – mají prý dost peněz z rozpočtového určení daní), soud potvrdil po 5 letech vrácení dotace zadržené v souvislosti s tzv. „úvalskou losovačkou“ (6 mil Kč – část bude zaplacena zhotoviteli, část zůstane městu).
Parkovací zóny budou zřízeny podle starosty v průběhu roku. Ceny parkovného 20 až 30 Kč/ den, způsob kontroly pomocí městské policie, nebo s pomocí kamerového, či jiného systému se zatím vyhodnocuje. Podle starosty bude město rádo, když provozní náklady a příjmy budou na nule.
Zastupitelka připomínkovala nekoncepční a normě odporující projektové řešení rekonstrukce ulice 5. května (nefrekventovaný chodník široký na úkor frekventovanějšího chodníku a vozovky, nevhodné umístění stromů, parkování).

1. 3. Skřítci pečují v předjaří o třešně: spolek ZK zorganizoval předjarní péči o na jaře vysazené třešně z Grantu NP za účasti dobrovolníků – zatlučení nových kůlů a posílení opory stromů, jarní výchovný řez, přisypání zeminy, postřik. Sešlo se nás asi 20, jako obvykle byla príma atmosféra. A na závěr opékání buřtů.

2. 3. ŽÚ: pan starosta v úvodním slově zmiňuje pokračování ozeleňování města a obrací se na občany nápad nebo pomoc městu.

10. 3. RM: v zápisu RM z 14. 1. 2020 je schváleno vyhlášení koncesního řízení na provozovatele koupaliště, v zápisu RM z 29. 1. 2020 je schváleno zrušení výběrového řízení na dodavatele kontejnerů na koupaliště, v zápisu RM z 11. 2. 2020 se v Usnesení č. R-85/2020 ukládá starostovi podepsat smlouvu s firmou CUBESPACE s.r.o., Praha 8, vítězem výběrového řízení na dodavatele „kontejnery pro zázemí koupaliště II“.

13. 3. Smlouvy/objednávky: žádné nové.

Žádné komentáře:

Okomentovat