středa 25. září 2019

Sázení třešní u rozhledny Vinice

Milí přátelé,
Sotva skončilo Babí léto,  vracíme se k realizaci projektu osázení 12 třešní na polní cestě vedoucí k rozhledně Vinice, na který  jsme díky Vašim 746 hlasům získali prostředky z grantu Nadace Partnerství.

Nebudeme jenom sázet stromy, ale budeme se učit o ně starat po dobu 5 let, poznáme, co stromy potřebují, co jim prospívá a co škodí. Staneme se tak jejich „skřítky pečovateli“. A protože je stromů 12 jako měsíců v roce, nabízí se možnost vybrat si k péči „svůj“ strom podle měsíce v roce.

Na letáku najdete základní informace o projektu. Prosíme vás, abyste letáček rozšířili mezi své známé, kteří by mohli mít zájem se projektu zúčastnit, popř. požádali, aby sdíleli naši informace, které budeme umísťovat na fb Zachraňme koupaliště.
O účast na projektu se přihlašte (pokud jste se nezapsali na seznam během Babího léta) do 30. září t.r.

Kompletní verzi realizace projektu sázení třešní projednáme na schůzi spolku Zachraňme koupaliště dne 8. 10. od 18 h v hospodě Na dobrým místě, kam jste tímto srdečně zváni.

V současné době sháníme ovocnou školku, která by měla k dispozici 12 vysokokmenných třešní s obvodem 10-12cm ideálně v balu či kontejneru. Zjistili jsme, že je to žádaný sortiment a je obtížné stromky splňující parametry grantu sehnat. Pokud máte někdo kontakty nebo možnost stromky zajistit, prosím, kontaktujte nás mailem na zachranme@uvalskekoupaliste.cz. Děkujeme.

Stromům a skřítkům zdar

Jana a Petr
Zachraňme koupaliště, z.s.

Žádné komentáře:

Okomentovat