neděle 30. června 2019

POSTŘEHY Z NOVĚ OTEVŘENÉHO KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

29. 6. den první – otevření koupaliště

Hurá na otevření koupaliště – už v půl desáté se tvoří fronta u pokladny, první příchozí dostali dokonce u občerstvení šampíčko s jahodou zdarma. Stříhání pásky máme na fotce a proslov na videu. Pak delší čekání na zakoupení vstupenek a výběr posezení na travičce. Fronta se rozptyluje po loukách do stínu i na slunce. Voda osvěžující, prý 23°C, někdo se třepe, já jásám. Perfektní. Odpoledne děsně lidí (mě moc ne známí), hodně aut na parkovišti v Jirenské a hodně těch, co chtěli jet až k pokladně, policie měla co dělat, velitelka asi do večera přijde o hlasivky. Ve vodě to není na stojáka, dá se pořád pěkně plavat, voda furt čistá a bez zápachu chlóru. Záchody také poměrně čisté, trocha vody na podlaze kapající z plavek. Fronty u občerstvení uměřené a dost odsýpající. Pořád v 16 h lidi přicházeli a někdo odcházel. Po okraji procházejí od rána2-3 plavčíci. Hodně lidí volilo stín, který tam i odpoledne byl a dalo se pořád vybrat, kam si sednout a lehnout, ale tak 20 cm mezi dekami aj. lehacími prostředky. Dost lidí mělo malé stany - stínítka. Mrňata pobíhají ve vyvýšeném bazénku a prolézají pod pršící houbou. Přicházející se podivují trávníku. Hele, to je umělá travička!!! Nene, živá, položená a udržovaná!!! Myslíte, že vydrží??? Určitě, věřím!!!

Poznámka pro členy: my ze ZK v tričkách stáli pěkně ve frontě, hrdě připínali placky a spořádaně se těšili na první omočení 
Fronta před pokladnou

První minuty otevřeného koupaliště

Boj o plavací kruh

Odpoledne už je plno


30. 6. den druhý – hustší než jsme čekali

Ráno 10 minut po deváté pár živáčků už ve vodě a plavání perfektní. Cestou na koupaliště míjím příchozí a na plácku před cestou ke koupališti potkávám velitelku městské policie s mladým brigádníkem od provozovatele, střeží a vysvětlují už třem vtírajícím se řidičům, kde že je jejich místo. Vše probíhá v klidu, lidé pomalu přibývají. Ovšem odpoledne … místo není nafukovací, a tak podmínky koupání označují děcka „to už není vo plavání, ale vo cáchání“, já říkám, že je to na stojáka. Pár temp se dá v drahách většího bazénu udělat, ještěže je tam metr dvacet, zastavit se a otočit se lze na palci. Fronty na občerstvení se dlouží, občas něco dojde. Všichni se potýkají s počátečními, „jak říkají – porodními bolestmi“ a zvládají s úsměvem. Tráva prodělává zatěžkávací zkoušku, pod dekami je svěží, pod chodidly v příchozím pruhu trochu zašedlá a vadnoucí, snad to do rána zvládne a povstane. Seniorům chybí pár laviček, hůř se jim vstává ze země. Přese všechno husté vedro vládne spokojenost. Na zpáteční cestě v 16 h opět na plácku u vjezdu hlídá policistka, brigádník a dobrovolně i profík od SCSA Security. Včerejší nechápavci již na příjezdovce nestojí, povedlo se uhlídat.

Zájem je veliký

Návštěvníků přibývá

Policie usměrňuje provoz

Fronty na občerstvení

Alena Janurová

Žádné komentáře:

Okomentovat