středa 15. května 2019

KALENDÁRIUM 31


Koupaliště Úvaly
KALENDÁRIUM
aneb Co se stalo třicátý první měsíc po referendu
(13. 04. – 13. 05. 2019)


21. 3. Zasedání zastupitelů (zápis byl uveřejněn později). P. Polák informoval o připravovaném výběrovém řízení na provozovatele koupaliště (k 13. 5. není znám výsledek), oplocení a vstupní systém bude napojen na pokladnu. Na dotaz občana p. Matura informuje, že na cyklostezku přes koupaliště není zatím vydáno územní rozhodnutí.

9. 4. Rada města: RM z 2. 4. – navýšení výdajů na koupaliště o 13 mil Kč, schválen návrh úvěrové smlouvy KB na 30 mil Kč, schváleno povolení rozdělat oheň pro ZK během jarního úklidu.
Mimořádné RM 27. 3. a 23. 4. se netýkaly koupaliště.

16. 4. Spolek Zachraňme koupaliště, z.s. byl zaregistrován v rejstříku spolků.

25. 4. Zasedání zastupitelstva 25. 4.: Postřehy z přenosu zasedání ohledně koupaliště: p. Polák informoval o průběhu prací na koupališti, na dotaz občana ohledně nákladů na zalévání-bude zaléváno ze 2 studní.
Návrh rozpočtového opatření RO1 byl schválen, tj. včetně úvěru 30 mil Kč, který bude použit na dostavbu koupaliště 16 mil a na rekonstrukci ulice 5. května. Na koupaliště je v RO 1 navrhováno 27 mil (v tom je i plot, pronájem kontejnerů a vstupní turnikety), kromě toho je v rozpočtu velkoryse plánováno 130 tis na PD a 350 tis na realizaci ozelenění (travní koberec) koupaliště. Úvěrová smlouva s KB na 30 mil schválena.
Starosta odmítl taxativně schválit investice, které budou z úvěru financovány. Podle stavu prostředků (cash flow) město předkládá faktury bance k financování u různých projektů. Plán investic do roku 2020 nebyl předložen (prý až v červnu jako Zásobník projektů). Dotaz na zdroje financování budoucích investic – úvěr? vlastní zdroje? developeři? prodej majetku? Nebyla dána odpověď. Při diskusi o zbytných výdajích a projektech v současném rozpočtu pan starosta zmínil jako příklad „projekt koupaliště“.
Zástupci občanů z Hodova předali zastupitelům podnět, ve kterém se staví proti skládce stavebního materiálu a proti budování parkoviště u ČOV kvůli koupališti. Důvod: nevyhovující komunikace ul. Muchova a doprava obytnou čtvrtí. Dotaz: kde budou parkovat návštěvníci koupaliště letos? Starosta zmínil 2 varianty: u PT servisu anebo rampa nad Uhelnými sklady (město zatím nemá stanovisko SŽDC). V usnesení zastupitelů Podnět občanů vzali na vědomí.

1. 5. ŽÚ: v úvodním slově starosta informuje: „řešíme poměrně intenzivně řízení parkování návštěvníků úvalského koupaliště, které se otevře dle plánů pro provizorní provoz během prvního červencového týdne (směřujeme k 1. 7.). V současné době zvažujeme několik variant, mohu však s určitostí vyloučit variantu, že bychom návštěvníky koupaliště směrovali parkovat k pozemku u čistírny odpadních vod“.

2. 5. Jednání se starostou a zástupkyní OŽPÚR o podpoře města Projektu spolku Zachraňme koupaliště na osazování stromů dobrovolníky v rámci Grantu Nadace Partnerství.

13. 5. Faktury koupaliště: na webu města jsou za duben v/p Bazény a wellness faktura 48 400 Kč (spl. 29. 4.) a v/p Centroprojektu faktura 3 128 662 Kč (spl. 4. 5.)
Smlouvy koupaliště: na webu města není zveřejněna za duben žádná smlouva ke koupališti

Žádné komentáře:

Okomentovat