pátek 14. září 2018

KALENDÁRIUM 23

Koupaliště Úvaly
KALENDÁRIUM
aneb Co se stalo dvacátýtřetí měsíc po referendu
(13. 8. 2018 – 13. 9. 2018)

1. 9. ŽÚ: vyjádření p. Matury k termínům výstavby koupaliště: „…práce budu zahájeny během měsíce září-říjen sejmutím ornice v nezbytném rozsahu……jen nezbytné bourací práce, které budou spočívat v odbourání horní hrany bazénu, aby mohl vzniknout nový žlábek, který zajistí odvod vody z hladiny….., ….vyhloubení stavební jámy pro novou akumulační jímku a strojovnu čerpadel a také drážky pro potrubní rozvody v mělké části bazénu……, započaty práce na objektu strojovny….upraveny dělící stěny mezi dětským brouzdalištěm a neplaveckou částí,…..,položeno bazénové potrubí v bazénové vaně, armování dna a následně betonáž, ….práce na přelivovém žlábku. ..práce na strojovně technologie, aku.jímce a betonáž bazénu by se měly stihnout ještě letos. ..na jaře osazeny trysky, fólie v dubnu+zpevněné plochy, brodítka, sadové úpravy… Předpoklad….ukončení stavby na konec května 2019, kdy budou provedeny komplexní zkoušky. V červnu by měl být udělen kolaudační souhlas……..“. Pan starosta prohlašuje v článku Krátké vyjádření ke kauze úvalské koupaliště, že už vše ke koupališti řekl a že komentovat situaci v ŽÚ nebude a odkazuje na svůj osobní fb, kde předkládá svůj pohled v asi 2,5 stránkovém elaborátu). Jsou zde volební programy stran anebo odkazy na web. V názorech čtenářů zaznívají pochyby ohledně řízení projektu koupaliště adresované převážně starostovi: „…kdybyste k rekonstrukci koupaliště přistupoval jako k rekonstrukci náměstí, na které jste měl zájem, bylo by koupaliště již v provozu…“, vyjádřené pochybnosti ohledně zdroje financování koupaliště (z prostředků rezervovaných na koupaliště byly letos i vloni financovány jiné projekty města). Je zde i naše reportáž o červencovém happeningu s fotkami.

6. 9. předvolební agitka: reakce ZK na fb na „pohled z druhé strany starosty Boreckého na jeho fb“ na téma koupaliště, v němž často zaznívá „kdo tvrdí opak…. v horším případě LŽE“. Argumentárium starosty je naopak dle nás účelově předvolebně připravené, na začátku uráží skupinu občanů, s jeho závěry nelze už vůbec souhlasit. Je cílené na tu část občanů, kteří projekt koupaliště neznají v detailu a nemohou tak rozpoznat manipulaci s fakty. Pan starosta i nadále z tématu koupaliště dělá politikum ve svůj prospěch, aniž by mu šlo o skutečnou obnovu koupaliště.
ZK do voleb nejde, nemá zapotřebí se účelově zviditelňovat, nepoužívá lživé argumenty. Jde nám o obnovu unikátního přírodního koupaliště s respektováním principu hospodárnosti nakládání s majetkem města, a dále o férové jednání s občany.
Strany a spolky jdoucí do voleb o koupališti: „Kdo z koho“ v prohlášení v ŽÚ informace, že se pokusí o dotaci pro koupaliště, PRO Úvaly v klipu o koupališti vyjadřuje podporu, OÚ má koupaliště ve volebním programu s financováním ze stávajícího úvěru (ale ten je vyčerpán-na koupaliště dotační titul prý není), TOP 09 ve volebním programu má obnovu koupaliště a využití areálu i mimo letní sezónu, ODS volební program pro Úvaly nenalezen.

11. 9. schůzka ZK: sešli jsme se v hojném počtu a jako vždy velká diskuze na témata stav projektu koupaliště (prý je smlouva s Centroprojektem podepsaná), plánované kroky města, předvolební události, jak reagovat na opakující se lživé argumenty, atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat