úterý 15. srpna 2017

Vandal na koupališti

Přišel, zničil a starosta jeho trestný čin pochválil.

3. července jsem při procházce zjistil, že na našem koupališti v Úvalech řádil vandal. Vyvrácená vstupní brána, vypáčené dveře a rozbitá okna na domečku, který sloužil jako domek správce koupaliště. A ani to, neznámému vandalovi nestačilo. Značně poničil sanitární zařízení domku se záchody. Vytržené dveře, utrhané přívody vody k umyvadlům, ukradené baterie a zničené odpadní potrubí, rozbitá okna. To je jen krátký přehled řádění vandala. Podle fotografie si jistě uděláte názor sami.

Upozornil jsem na tento fakt jak naší městskou policii, tak policii státní, podal jsem trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie ČR, přijela na místo a pořídila dokumentaci, smutné fotografie zničeného majetku města, našeho koupaliště. 14. 8. 2017 jsem dostal od policie ČR, informaci, že město odhadlo škody na zařízení na 20.000,- Kč. Celá věc je nadále v šetření.

Město odhadlo škodu na zařízení na 20.000,- Kč. Opravdu rád bych viděl, jak se tak rozsáhlá devastace na městském majetku dá za tuto částku opravit!?! A co víc, pan starosta vandala pochválil!

Cituji jeho vyjádření na FB: V tomhle stavu je to už nějaký čas. Fotky sice vypadají dramaticky pro toho, kdo chce, aby dramatické byly, ale jedná se objekt záchodů, které byly hnusné už v době, kdy bylo koupaliště v provozu. A pokud tento objekt zmizí ze světa, jedině dobře.

Jeho další starost byla, jak je možné, že policie vstoupila na městský majetek bez jeho souhlasu, cituji jeho vyjádření na FB:

Předpokládám, že policie si fotky dělala za přítomnosti zástupce města, neboť si mi nechce věřit, že by bez vědomí vlastníka pozemku vstupovala na jeho majetek.

Fotografie dramatické jsou a také velmi věrohodně vypovídají o stavu areálu.

Starosta Petr Borecký naprosto nepochopitelně schvaluje devastaci areálu, tedy schvaluje trestný čin! Jak se to slučuje s jeho povinností pečovat o majetek města, nechápu. Tak se řádný hospodář nechová. Jako starosta evidentně o koupaliště nestojí a je tedy otázka, jestli je schopen obnovu koupaliště v příštím roce dokončit. Názor si udělejte sami.

Petr Vosecký
občanská aktivita Zachraňme koupaliště



Žádné komentáře:

Okomentovat