středa 26. července 2017

ZK OSLAVILO ROČNÍ VÝROČÍ OD SVÉHO VZNIKU

Před rokem, 13. července 2016, se sešli na úvalském koupališti spontánně lidé, které oslovilo téma „obnova koupaliště“. Lidé, kteří byli nespokojeni s (ne)činností vedení města v této věci a s manipulativní otázkou, se kterou město chtělo oslovit občany v prvním úvalském referendu, anebo prostě si přáli se zase někdy v koupališti, 2. sezónu zavřeném, vykoupat. Vznikla tak občanská aktivita Zachraňme koupaliště, jež ve velmi krátké době začala být funkční navzdory tomu, že byl čas letních dovolených.

Abychom si po roce první schůzku připomněli, sešli jsme se v sobotu 15. července 2017. Tentokrát ne na koupališti, ale před jeho uzavřeným vchodem. Také pršelo. Avšak vydatněji než vloni. I přes nepřízeň počasí a čas dovolených, dorazilo dost statečných starých i nových „koupalištníků“. Diskutovali jsme současný i budoucí osud úvalského koupaliště. Nic veselého… Pokrok v obnově koupaliště je stěží viditelný. Zatím jen slova a sliby.

Naštěstí jsme k tomu ochutnávali skvělé buřtguláše od 3 kolegů. Každý byl jiný, ale všechny byly výborné. A tak jsme jedli a porovnávali a povídali a mokli a mokli a bylo nám fajn.

A jedeme dál!

Koupališti zdar.









Žádné komentáře:

Okomentovat