pondělí 29. srpna 2016

ROZHOVORY (nejen) O KOUPALIŠTI - Eliška Zradičková


Dnes ptáme:

Elišky Zradičkové, úvalské malířky

Eliška Zradičková , používá techniku olejomalby. Abstraktní a fantazijní obrazy jsou ovlivněny vnitřním vnímáním okolního světa, které hlavně jsou malovány momentální náladou a rozpoložením z pohledu ženy. Portréty naopak kopírují realitu s dotvořením okolí, které nejvíce vystihují onu osobnost nebo výraz člověka.


Vy jste malířka, znám zejména Vaše portréty a snové „živé“ stromy. Jsou plné emocí. Máme Vaše krásné obrazy dokonce doma. Zajímalo by mě, zda Vás inspirovalo někdy téma spojené s vodou či koupáním?

Spíš po koupání mám chuť malovat :-D Voda není mým hlavním tématem, ale příroda se v mé tvorbě také vyskytuje.

A co Vy sama? Jaký máte vztah k vodě a plavání?

Ráda si zaplavu, když je kde. Koupání v přírodě je pro mne zábavnější, než aquaparky a kryté bazény.

Jste Úvalačka už spoustu let. Jakou máte nejstarší vzpomínku spojenou s úvalským koupalištěm?

Chodili jsme tam s rodiči, později s kamarády a potom jako máma se syny. Mám na koupaliště ty nejkrásnější vzpomínky, prakticky jsem tam trávila celé léto. I když nebylo počasí na koupání, tak jsme se tam jako mladí hodně scházeli a bavili. :-D

Kdo Vás na koupaliště přivedl?

Rodiče.

Vzpomenete si, co Vás na koupališti nejvíce lákalo?

Atmosféra léta, setkávání, koupání a zmrzlina.

Máte snad s úvalským koupalištěm spojený nějaký „velký“ zážitek nebo historku?

První lásky.

Má podle Vás koupaliště v době vlastních bazénů na zahradách vůbec nějaký smysl? Proč?

Je to i místo letních setkávání a zábavy. Doma se koupat je fajn, ale jste pořád izolováni a nemáte možnost jít mezi lidi. Už tak doba nabízí hodně samoty a izolace, tak proč tomu jít ještě naproti. Kolik je takových míst v létě v Úvalech a v okolí?

A ještě na závěr bych se chtěla zeptat na Vaši současnou tvorbu a na to, zda chystáte v nejbližších týdnech výstavu obrazů.

Tento rok jsem měla dvě úspěšné výstavy, a to v Praze a v Pečkách, stala jsem se lektorkou výtvarných kurzů v Artinstitutu v Jindřišské, chtěla bych zkusit tetovat a v nejbližší době se chystám přidat ke skupině výtvarníků, kteří budou pořádat tzv. ÚLET v Domě dětí a mládeže v Úvalech 17. září 2016. Mám spoustu plánů a naštěstí i různorodé práce. Sledovat moji tvorbu a akce můžete hlavně na Facebooku.

Děkuji za Vaše odpovědi a názory a přeji Vám vše dobré za občanskou aktivitu ZACHRAŇME KOUPALIŠTĚ.

Jana Kytlicová

25. 8. 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat